Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (23/12/2012) ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ


Μας λέει ο απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή: 

Καὶ τί ἔτι λέγω; ἐπιλείψει γάρ με διηγούμενον ὁ χρόνος περὶ Γεδεών, Βαράκ τε καὶ Σαμψὼν καὶ ᾿Ιεφθάε, Δαυΐδ τε καὶ Σαμουὴλ καὶ τῶν προφητῶν, 
οἳ διὰ πίστεως κατηγωνίσαντο βασιλείας, εἰργάσαντο δικαιοσύνην, ἐπέτυχον ἐπαγγελιῶν, ἔφραξαν στόματα λεόντων (11, 32-33)

Και τι να λέω ακόμα; Γιατί θα μου λείψει ο χρόνος να διηγούμαι για το Γεδεών, το Βαράκ, το Σαμψών, τον Ιεφθάε, το Δαβίδ και το Σαμουήλ και τους προφήτες, οι οποίοι διαμέσου της πίστης κατανίκησαν βασίλεια, έκαναν έργα δικαιοσύνης, πέτυχαν την πραγματοποίηση των υποσχέσεων του Θεού, έφραξαν στόματα λεόντων.
Αναφορά στην πίστη προσώπων της Παλαιάς Διαθήκης κάνει ο απ. Παύλος. Με αυτήν την πίστη πέτυχαν νίκες, έκαναν έργα και θαύματα. Μερικά παραδείγματα από δίκαιους αλλά και μετανοήσαντες από την ιστορία του Ισραήλ. Ο Σαμψών, ο Ιεφθαέ, ο Δαυΐδ, παρότι έσφαλαν μετανόησαν, ο Σαμουήλ, ο Βαράκ και ο Γεδεών έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη στο Θεό. Σε εποχές που ακόμα το ανθρώπινο γένος περίμενε την έλευση του Μεσσία και Λυτρωτή. Τέτοια δυνατή πίστη οφείλουμε να δείξουμε και εμείς που πλέον είδαμε την εκπλήρωση των προφητειών στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και γνωρίσαμε την υπόσχεση της ουράνιας βασιλείας. Μέσα από τη μετάνοια, θα ετοιμάσουμε τον εαυτό μας να υποδεχτεί το νεογέννητο Ιησού και πετύχουμε και εμείς θαυμαστά αποτελέσματα.