Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΡΩΡΓΙΣΜΕΝΗ...

καρδίαν παρωργισμένην μὴ προσταράξῃς καὶ μὴ παρελκύσῃς δόσιν προσδεομένου 
(Σοφία Σειράχ 4, 3)
(Μην ταράξεις περισσότερο καρδιά που η οργή έχει αναστατώσει, και μην αναβάλλεις τη βοήθειά σου σε άνθρωπο που έχει την ανάγκη σου)

Η προσταγή του Κυρίου είναι σαφής. Μην αυξήσεις την ταραχή. Μην την κάνεις πιο επώδυνη, πιο οξύτερη. Αυτός που βασανίζεται είναι αναστατωμένος. Είναι οργισμένος. Η καρδιά του είναι ταραγμένη. Μην μπαίνεις στον πειρασμό να ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Μην τον εξωθείς σε επικίνδυνες καταστάσεις. Βοήθησέ τον να ηρεμήσει. Σιώπησε και αποφόρτισε την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

 Παρωργισμένη καρδιά έχει και ο φτωχός και ο πεινασμένος. Βλέπει τη σπατάλη και την αδικία ενώ πεινά. Αυτήν την καρδιά μην την «προσταράξῃς».  Δηλαδή μην αρνηθείς να ακούσεις την φωνή της δυστυχίας του. Μην αδιαφορήσεις στην πείνα του. Μην του μεγαλώσεις την πικρία και την οργή με την σπατάλη και την προκλητική ζωή. Βοήθησέ τον.

Μια εντολή του Κυρίου που την ξεχνούν οι δυνατοί και εξωθούν τους αδύνατους στα όριά τους. Μια εντολή που θα έπρεπε να την εφαρμόζατε κύριοι της τρόικας για να ήσασταν άνθρωποι και όχι φθηνοί λακέδες ενός καταρρέοντος οικονομικού συστήματος... Μια εντολή που απευθύνεται στους ανίκανους ηγήτορες του ξεπεσμένου μας πολιτειακού συστήματος. Μια εντολή που απευθύνεται σε όλους όσους ακόμα η κρίση δεν άγγιξε και η μύτη είναι στραμμένη πολύ ψηλά...