Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΝΑΣ ΠΑΤΟΣ, ΜΑ ΤΙ... ΠΑΤΟΣ!

Βαρέλι δίχως πάτο, χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL. Άσχημη η δήλωση; Ταπεινωτική, ε; Αν μη τι άλλο, δυσφημιστική; Ε, λοιπόν κάνετε μεγάλο λάθος! Όχι, δεν ανέλαβα να υποστηρίξω τον Αλέκο και το ΣΥΡΙΖΑ, ουδεμία σχέση έχω με αυτό το «αριστερίστικο» κόμμα. Αλλά ο «πάτος», ο οποίος δεν μας αρέσει, έχει μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με την απρόσιτη κορυφή! Ας δούμε με τη... δέουσα ψυχραιμία λοιπόν, σε τι υπερέχει, και ίσως έτσι αναθεωρήσουν αρκετοί την κακή εκτίμηση που έχουν για τον πάτο που έφτασε η χώρα μας!

1. Δεν χρειάζεται ο πάτος, καμία ιδιαίτερη και επίπονη προσπάθεια για να κατακτηθεί! Άνευ κόπου και ιδρώτα! Ενώ η κορυφή... δεν εγγυάται την κατάκτησή της, παρά τις επίπονες προσπάθειες που μπορεί να κάνει κανείς!

2. Ο πάτος, μας χωράει όλους! Ναι! Όλοι μπορούμε να είμαστε στον πάτο ταυτόχρονα! Ενώ στην κορυφή μόνο ένας ή λίγοι...

3. Η παραμονή στον πάτο, δεν έχει ούτε χρονικά περιθώρια, ούτε κόπο! Ενώ η κορυφή... και να την κατακτήσεις, θέλει επίπονους αγώνες για να κρατηθείς σ' αυτήν, χωρίς να το πετυχαίνεις για πάντα!

4. Ο πάτος, είναι ο κατ' εξοχήν τόπος για ν' αναδειχτούν η φιλία και η αλληλεγγύη! Οι φτωχοί κάνουν πιο εύκολα φιλίες μεταξύ τους και βοηθούν ο ένας τον άλλο χωρίς ιδιοτέλεια, ενώ οι πλούσιοι μάχονται για το ποιός θα έχει περισσότερα και τους συναναστρέφονται μόνο για τα λεφτά τους!

5. Ο πάτος φέρνει τη συμπάθεια και την υποστήριξη! Τον αποτυχημένο τον συμπαθείς πιο εύκολα από τον πετυχημένο! Και η κορυφή έχει πολύ φθόνο...

6. Ο πάτος, διατηρεί ελπίδες και όνειρα! Ναι! Όταν δεν έχεις φράγκο, δεν σου απομένει παρά η ελπίδα και το όνειρο για κάτι καλύτερο. Ενώ η κορυφή έχει εφιάλτες και φόβο, μήπως και απολεσθεί!

Μετά τα παραπάνω, ας δούμε πιο... θετικά την κατάσταση της χώρας και να μην γκρινιάζουμε που οι ημεδαποί πολιτικάντηδες μας έφεραν στον πάτο! Γι' αυτό ας αναφωνήσουμε ομοθυμαδόν, «κρίμα που δεν έχει πιο κάτω...»!!!



Την ανάρτηση την αφιερώνω στην ΕΚΦΡΑΣΟΥ, προτείνοντάς της στο «Πιο κάτω κι απ' το τίποτα», το χιούμορ! Είναι δυνατή άμυνα και επικίνδυνη επίθεση!