Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΕΣ ΤΑ... ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!





Όταν μιλούν οι αριθμοί, δεν κάνουν λάθος! Και ο Τόμσεν, αυτός ο τιτανομέγιστος οικονομολόγος, που αντί να του δώσουν το Νόμπελ Οικονομικής Βλακείας τον έβαλαν να κουμαντάρει την οικονομική πολιτική της Ελλάδς, όταν αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία είναι καταπέλτης! Τι καταπέλτης... Η φωνή της αλήθειας, τολμώ να πω! Και λίγα λέει ο άνθρωπος! Διότι μίλησε μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ ο κατώτατος μισθός (βάζω χοντρικά τα 500€) είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Καμπότζης, 20 φορές από αυτόν του... Αφγανιστάν, 60 φορές από αυτόν της Κένυας, 277 φορές από αυτόν της Ουγκάντας!!!

Και μετά κλαιγόμαστε ότι... είμαστε φτωχοί!!! Μπορεί ο Τόμσεν να μην λέει τι πληθωρισμό, φόρους, τιμάριθμο κλπ, έχει κάθε χώρα που συγκρίνει, αλλά αυτό είναι μια... ασήμαντη λεπτομέρεια! Το ζήτημα είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί! Να γίνουμε και εμείς δηλαδή... Γερμανία ή Κίνα που δεν έχουν καν κατώτατο μισθό! Ναι βρε αδελφέ! Με τον κατώτατο μισθό, εμποδίζονται οι εργαζόμενοι που θέλουν να δουλέψουν αμισθί!

Αναρωτιέμαι μόνο το εξής: Στη χώρα του τη Δανία, απ' ότι διαβάζω, οι κατώτεροι μισθοί διαμορφώνονται από συλλογικές συμβάσεις που αφορούν στους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας και επεκτείνονται εν συνεχεία στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου. Αυτές οι βαθυστόχαστες «εξυπνάδες» του, θα ήθελε να εφαρμοστούν στην πατρίδα του; Να του κοπεί στο μισό και βάλε ο μισθός του; Να υποθέσω πως... ναι, ή παραείμαι... ρομαντικός;

Υ.Γ. Οι χώρες που ανέφερε ο Τόμσεν με τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς από την Ελλάδα, δεν κατάφεραν να έχουν ανταγωνιστική ανάπτυξη... Όπερ σημαίνει πως ο κατώτατος μισθός είναι ένα πρόσχημα! Έτσι για να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα!