Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ!

οὔτε γὰρ ἐπλάνησεν ἡμᾶς ἀνθρώπων κακότεχνος ἐπίνοια, οὐδὲ σκιαγράφων πόνος ἄκαρπος (Σοφία Σολ. 15, 4)

(Δεν μας έχει παραπλανήσει η επινόηση της κακής (ειδωλολατρικής) τέχνης, ούτε ο μάταιος κόπος των (ειδολωλατρών) ζωγράφων)

Δεν πλανηθήκαμε. Ένα σύνθημα που οφείλουμε πρώτα να το κάνουμε πράξη. Να μην αφήσουμε του κακότεχνους να μας παρασύρουν σε αδιέξοδο. Αυτούς που χρησιμοποιούν στην τέχνη τους, όλη τους τη φαντασία και επιδεξιότητα για να κατασκευάσουν ψεύτικους θεούς και ψεύτικες προσδοκίες. Προβολή της σάρκας, του χρήματος και της λάμψης τα οποία είναι τα σύγχρονα είδωλα. Είδωλα εφήμερα και απάνθρωπα!

Εύστοχος ο χαρακτηρισμός «σκιαγράφοι». Οι σύγχρονοι προπαγανδιστές των ειδώλων, χρησιμοποιούν τα οπτικοακουστικά μέσα για προβάλουν τα είδωλα. Με σαγηνευτικές και παραπλανητικές μορφές, απλώνουν σαν δίχτυ τον πειρασμό για μια τάχα οικονομική ευμάρεια, για μια ατομική προβολή, για υλικές απολαύσεις. Μόνο που όλα αυτά δεν είναι παρά σκιές και όχι θεοί. Γι' αυτό και θα είναι μάταιος ο κόπος τους.

Μόνο με δυνατή πίστη στο Θεό αποφύγει τέτοιες πλάνες και πειρασμούς ο άνθρωπος. Χωρίς Θεό, μένει χωρίς αξίες και σέρνεται χρεοκοπημένος, έρμαιο των σκιών που ακολούθησε. Χωρίς αξιοπρέπεια θα παρακαλάει για ένα δανεικό ψίχουλο απ' όλα όσα τάζουν οι «θεοί» του συστήματος.