Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (01/01/2012) ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα ακούμε το εξής:

ὅτι ἐν αὐτῷ κατοικεῖ πᾶν τὸ πλήρωμα τῆς θεότητος σωματικῶς (Κολασσαείς 2, 9)

«Ότι σ' Αυτόν (τον Χριστό) μέσα στο σώμα του, κατοικεί ολόκληρη η θεότητα.» Με βάση αυτήν την φράση του Παύλου, καλό είναι να δούμε την ένωση των δύο φύσεων του Χριστού («περιχώρηση», την ονομάζει ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός). Με την ενανθρώπηση του ο Χριστός αποκτά εκτός από τη θεϊκή φύση του, και ανθρώπινη. Οι δύο φύσεις ενώθηκαν μεταξύ τους, ατρέπτως, ασυγχύτως, αδιαιρέτως, αχωρίστως. Δηλαδή, δεν συγχέονται μεταξύ τους, δεν χωρίζονται και δεν επηρεάζει η μία την ποιότητα της άλλης ούτε την μεταβάλλει.

Μετά την ένωση των δύο φύσεων σε μία υπόσταση, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, η ανθρώπινη φύση τελειώθηκε. Δεν έφερε καμία μεταβολή στο Θεό και δεν αντιβαίνει με το αναλλοίωτο του Θεού. Η ανθρώπινη φύση, που προσελήφθη κατά τη στιγμή της σύλληψης από τη θεία φύση, παραμένει ενωμένη μαζί της. Και όπως αναστήθηκε ο Χριστός και αναλήφθηκε στους ουρανούς, έτσι θα επιστρέψει στη γη για να κρίνει ζώντες και νεκρούς.



Το blog της Αποκαλύψεως του 999 εύχεται στους αναγνώστες και στους επισκέπτες του, υγεία ευτυχία και πνευματική πρόοδο. Το νέο έτος να βρει εν γρηγόρσει το νου και την καρδιά, για να παραμείνει η ελπίδα ζωντανή για ό,τι καλύτερο.