Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ !

Την παρακάτω είδηση διάβασα χθες στην Espresso (23/11/11 κλικ εδώ) και πραγματικά με έπιασε τρόμος! Αντί να ασχολούνται τα ΜΜΕ τόσο με την επικείμενη ή μη υπογραφή του Α. Σαμαρά, θα έπρεπε να στραφούν σ' αυτήν την είδηση:

Έβγαλε όπλο μέσα στην τάξη και απείλησε την καθηγήτρια και έναν συμμαθητή του! Ένα πρωτοφανές περιστατικό διερευνά η Ασφάλεια Ζακύνθου, ύστερα από καταγγελία εκπαιδευτικών ότι μαθητής σχολείου του νησιού καβγάδισε με καθηγήτρια μέσα στην τάξη και φέρεται να την απείλησε με πυροβόλο όπλο, το οποίο στη συνέχεια έστρεψε προς το μέρος συμμαθητή του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το συμβάν έγινε σε αίθουσα διδασκαλίας του Επαγγελματικού Λυκείου του Αγίου Κήρυκα την περασμένη Παρασκευή, αλλά η αστυνομία ενημερώθηκε μόλις το απόγευμα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να αρχίσουν αμέσως οι ανακρίσεις.

Τι συμβαίνει στα σχολεία; Τη μια, μαθητές λιποθυμούν από την πείνα, την άλλη μαθητής επιτίθεται με σπαθί σαμουράι (κλικ εδώ), τώρα επεισόδιο με πιστόλι! Τι γνώσεις να αποκομίσει κάποιο παιδί όταν η κοινωνία αντανακλά το κακό της πρόσωπο στο σχολείο; Α, ναι, ξέχασα. φταίει η κρίση. Για τη λιποθυμία από πείνα, φταίει. Για την ανάρμοστη συμπεριφορά όμως;

Στα σχολεία αντανακλάται η κρίση στην ηθική. Και η ηθική σε περιόδους οικονομικής κρίσης, είναι ένα ανάχωμα μπροστά στην ποιοτική κατάρρευση των μελών της κοινωνίας. Βέβαια, κανείς δεν ασχολήθηκε να έχει η κοινωνία επάρκεια αποθεμάτων ηθικής... Και μόνο να αναφέρεις αυτή τη λέξη, σε περιόδους ευμάρειας, θεωρείσαι γραφικός...

Όσο ασχολούμαστε μόνο με δυναμικές αντιδράσεις εναντίον ενός συστήματος που υπηρετούμε ουτοπώς και τοιουτοτρόπως, και δεν βλέπουμε τι χαρακτήρα διαπλάσαμε, θα παράγουμε μόνο αντίδραση. Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη μιας και γυρνάει σαν μπούμερανγκ. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά και συμπεριφορά θα δούμε και χειρότερα πέραν «μεμονωμένων» συμβάντων... Και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα να τα σταματήσουμε!