Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ;

οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα. (Ψαλμός 19, 8)

(Αυτοί οι εχθροί μας επέρχονται εναντίον μας με πολεμικά άρματα και με το φοβερό ιππικό τους. Εμείς όμως με το παντοδύναμο όνομα του Κυρίου και Θεού μας θα θριαμβεύσωμε εναντίον τους. )

Πόσο επίκαιρος αυτός ο στίχος του Δαυΐδ... Οι εχθροί μας μας επιτίθενται με τον πλούτο τους που τους επιτρέπει να είναι δυνατοί και να έχουν όπλα. Όχι μόνο οπλικά συστήματα, αλλά και σύγχρονα «άρματα» όπως οι τράπεζες, σε έναν πιο αδυσώπητο πόλεμο, τον οικονομικό. Έτοιμοι να μας ισοπεδώσουν και να μας αφανίσουν. Μπροστά στην δύναμή τους, μπροστά στον μεγάλο υλικό πλούτο, το μόνο που μπορεί να αντιταχθεί, είναι η πίστη στον Θεό. Η ζωή με βάση το Χριστό και όχι το χρήμα.

Ξέρουν οι εχθροί μας πως η πίστη, τους είναι μεγάλο εμπόδιο, και φρόντισαν να μας επιτεθούν πιο ύπουλα. Μας ξεγέλασαν με την τρυφηλή ζωή και την υλική ευμάρεια. Μας τάισαν τόσο πολύ, ώστε να γίνουμε ευάλωτοι στις τάχα προοδευτικές ιδέες τους. Υιοθετήσαμε αβίαστα υλιστικές ιδέες της αθεΐας και παραμερίσαμε το Χριστό. Εμπιστευτήκαμε τα πάθη μας και ξεχάσαμε τον συνάνθρωπο. Και γίναμε έτσι, εύκολη λεία και βορά στους πλούσιους εχθρούς μας. Τι μπορούμε να τους αντιτάξουμε πλέον;

Ας θυμηθούμε αυτόν το στίχο του Δαυΐδ. Μόνο αν ξεριζώσουμε από μέσα μας τον ατομικισμό και γεμίσουμε από αξίες και ιδανικά, θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στους εχθρούς μας. Εν ονόματι του Κυρίου, που θα κάνουμε το θέλημά του, κόντρα στα πάθη μας. Να αναζητήσουμε πρωτίστως ανάπτυξη όχι τόσο στην οικονομία αλλά ηθική και εσωτερική. Γιατί αν μέσα μας είμαστε σε ύφεση, τότε η υλική ανάπτυξη θα ξαναγυρίσει εναντίον μας.