Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΙΟΝ;

Έχει η Αγγλία Καλαμάτα; Σίγουρα όχι, αλλά «ελληνικές» σοκολάτες φτιάχνει! Κοιτώντας το barcode των προϊόντων σε υποκατάστημα super market γνωστής αλυσίδας, έτσι για να δω τι φτιάχνεται στην Ελλάδα, κοίταξα προχθές και τη γνωστή σοκολάτα ΙΟΝ, η οποία μάλιστα έχει σήμανση με την σημαία μας πως είναι ελληνικό προϊόν. Και αφού είναι ελληνικό, το barcode θα αρχίζει από 520, όπως όλα τα τυποποιημένα προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα. Αμ, δε! Με έκπληξη είδα ότι το barcode ξεκινά από 501!!! Το 50 δεν αντιστοιχεί στην Ελλάδα αλλά στο... Ηνωμένο Βασίλειο! Επίσης πουθενά δεν λέει η συσκευασία τον τόπο παρασκευής της σοκολάτας!

Γι' αυτήν την απάτη της ΙΟΝ προς τον καταναλωτή, προφανώς δεν θα υπάρχει κάποιος φορέας που να προστατεύει τους καταναλωτές, για να τους χώσει κανένα πρόστιμο και να αποσύρει τις σοκολάτες από τα ράφια. Σε διεφθαρμένο κράτος ζούμε άλλωστε. Ας κοιτάμε τι αγοράζουμε γιατί η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Ειδικά για όσους καπηλεύονται την ελληνική σημαία στην ετικέτα των προϊόντων τους! (Το barcode το παραθέτω ξεχωριστά)


-----
Οφείλω να δημοσιεύσω την απάντηση του κ. Μιχάλη Φιλιππίδη από την ΙΟΝ εντός της ανάρτησης, για όποιον δεν κάτσει να διαβάσει τα σχόλια, ώστε να να υπάρξει ευκρινώς και η θέση της εταιρείας. (Η απάντησή μου υπάρχει στα σχόλια)

Θα σας παρακαλούσα πριν γράψετε οτιδήποτε να το διπλό-ελέγχετε. Η ΙΟΝ είναι 100% Ελληνική εταιρεία και όλα της τα προϊόντα παράγονται στην Ελλάδα σε 4 μεγάλα εργοστάσια που διαθέτει. Μάλιστα είναι η μόνη πλέον εταιρεία σοκολάτας στην Ελλάδα που διαθέτει όλα τα στάδια της παραγωγής του προϊόντος από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν. Όλες οι εισαγωγές καρπού κακάο στην Ελλάδα γίνονται για λογαριασμό της ΙΟΝ. Μάλιστα η ΙΟΝ απασχολεί στην Ελλάδα 1000 περίπου εργαζόμενους. Το θέμα των κωδικών barcode αποτελεί μια μόνιμη παρεξήγηση και πρέπει επιτέλους να το ξεκαθαρίσετε. Ο κωδικός αυτός δεν δηλώνει χώρα παραγωγής. Μπορεί οποιαδήποτε εταιρεία να πάρει κωδικό barcode από τον Ελληνικό φορέα κωδικών όπως και από όποιον φορέα στον κόσμο επιθυμεί. Εμείς στην ΙΟΝ όταν ξεκινήσαμε την εφαρμογή του κωδικού αυτού στα προϊόντα μας την δεκαετία του 1980 δεν υπήρχε φορέας τέτοιος στην Ελλάδα και πήραμε κωδικούς από έναν φορέα στην Αγγλία. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ!!! Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ επισκεφτείτε το website της ΙΟΝ (www.ion.gr).
ευχαριστώ,
Μιχάλης Φιλιππίδης
ΙΟΝ