Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!


- Ρε, κρεμάλα που τους χρειάζεται!
- Τι κρεμάλα; Καρμανιόλα να τους πάρει τα κεφάλια!
- Να τους βάλουν στην αρένα με πεινασμένα λιοντάρια να τους φάνε!
- Στην πρέσα να τους βάλουνε να τους κάνουνε πίτα! Να αδυνατίσει και ο Πάγκαλος!
- Να τους μαστιγώνουνε κάθε μέρα στο Σύνταγμα!
- Να τους πασαλείψουν με πετρέλαιο και να τους βάλουν φωτιά!

Αυτά και κάμποσα άλλα άκουσα χθες σε ένα αυτοσχέδιο πηγαδάκι από κάποιους ηλικιωμένους που σχολίαζαν στο περίπτερο τα κρεμασμένα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που έγραφαν για περισσότερες μειώσεις μισθών και επερχόμενες ακρίβειες! Με μπόλικη οργή, αυτοσχέδιοι εισαγγελείς, πρότειναν ποινές για τους πολιτικάντηδες που μας καταδυναστεύουν.

Δύσκολο να είσαι στις μέρες μας δικαστής. Ναι μεν στην καταδίκη συμφωνούμε όλοι, αλλά στην ποινή διαφωνούμε! Σάμπως ο νόμος έχει προβλέψει τι πρέπει να πάθουν οι πολιτικάντηδες που μας έφεραν στο χεἰλος του γκρεμού; Το μόνο που λέει ο νόμος, είναι πως άμα κλέβουνε και προδίδουν οι πολιτικοί, δεν πρέπει να πάνε ούτε μία μέρα στην φυλακή!

Αναρωτιέμαι πάντως, αν όντως αυτή η «λαϊκή» δικαιοσύνη εφαρμόζονταν έστω για μια φορά, το πως θα «καλοπερνούσαν» οι πολιτικάντηδες! Το τι... χαρά θα ένιωθαν! Ούτε στα... καλύτερα όνειρά τους! Μήπως όμως έτσι θα έβαζαν μυαλό; Μήπως το πιθανό λιντζάρισμα του κόσμου να τους έκανε να σκεφτούν υπέρ της Ελλάδας; Πιθανόν.

Θα μου πεις, είναι η οχλοκρατία λύση; Σαφώς όχι, αλλά όταν βιώνουμε ακραίες εκδοχές της πολιτικάντικης «δημοκρατίας» είναι ένα αντίβαρο. Ακραίο αντίβαρο. Τουλάχιστον να υπάρχει ως πιθανό φόβητρο. Μήπως και μετριάσει τον ανθελληνισμό των πολιτικών!