Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ... ΦΡΙΚΑΣΕ!

Φουλ πανσιόν, τελεβιζιόν ερκοντισιόν γκαραντί! Γκαζόν αλελετούρ ντούμπλε φας!
Κατάλαβες; Ωραία!
Σουξέ κι από μανζέ γκουρμέ! Φρικασέ, κονκασέ, φρουί ζελέ, κομπλέ!
Γκαζόν, σεζλόνγκ, πλονζόν!

Με αυτά τα «υψηλού επιπέδου» γαλλικά (!), ο ήρωας της διαφήμισης της COSMOTE (με προγράμματα συμβολαίου Απεριόριστα), πείθει δύο γαλλίδες τουρίστριες να νοικιάσουν από το δικό του ξενοδοχείο δωμάτιο, στο νησί! Ενώ μάλιστα αποχαιρετά τους λοιπούς «κυνηγούς τουριστών προς ενοικίαση δωματίου» που έχασαν τους πελάτες με το περισπούδαστο... «Σακ βουαγιάζ»!!!

Με αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση που μας γυρνάει πολλά χρόνια στο παρελθόν, θέλησε η COSMOTE να διαφημίσει το προϊόν της! Δηλαδή, προβολή της ημιμάθειας έναντι της αμάθειας! Και βέβαια, δεν με ενδιαφέρει καθόλου που η COSMOTE υποτιμά με αυτόν τον τρόπο το προϊόν της. Αυτό που είναι όμως προσβλητικό είναι το ότι παρουσιάζει ένα παλαιό πλέον φαινόμενο, λες και συμβαίνει και σήμερα! Λες και στην εποχή του διαδικτύου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τους ξένους, είτε με... νοήματα, είτε μέσα από έναν αχταρμά ξένων λέξεων! Επειδή αυτό το κάνουν προφανώς τα στελέχη της COSMOTE, δεν σημαίνει πως το κάνουν και οι νέοι όπως βλέπουμε στη διαφήμιση!

Ας μάθει η COSMOTE πως ο κόσμος δεν είναι τόσο αγράμματος όπως παλιότερα, και οι περισσότεροι γνωρίζουν τουλάχιστον αγγλικά! Επίσης, αυτού του είδους η... καπατσοσύνη όχι μόνο ανήκει στο παρελθόν, αλλά δεν είναι η «αρετή» που θα έπρεπε να επιβραβεύεται. Εκτός κι αν τέτοια είναι η συμπεριφορά της προς τους πελάτες της... οπότε και αν ρωτήσεις τους υπαλλήλους της αν γνωρίζουν να μιλάνε γαλλικά, Πα λε βου φρανσέ, θα σου απαντήσουν προφανώς, Μακαρόνια φρικασέ! Φαντάσου κι αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση τι θα σου λένε!