Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ... ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

«Είμαι αστέρι στη φωνή
χορεύω σαν το Σάκη
και έχω ένα όμορφο
και λαμπερό μουτράκι

Και τώρα που βαπτίζομαι
δεν περιμένω μέρα
πάω στις δισκογραφικές
και ξεκινάω καριέρα.»

Έξυπνο το ποιηματάκι στο προσκλητήριο που έλαβα για μια βάπτιση μεθαύριο. Αλλά βρε παιδί μου, μυρίζει... X-FACTOR ή GREEK IDOL! Στη χώρα που όλοι λίγο πολύ τραγουδάμε, είμαστε. Στο μπάνιο ειδικά... Όταν ακούω από το φωταγωγό τον αποπάνω να... γαϊδουρογκαρίζει στην τουαλέτα, καταλαβαίνω πως μπανιαρίζεται! Οπότε αφού έχουμε στα γονίδιά μας το τραγουδιστιλίκι, τα δύο ριαλιτοτάλεντ σόου μάλλον είναι λίγα... Που να χωρέσουν τόσους τραγουδισταράδες που είμαστε!

Εξάλλου, θα μου πεις, τι ελπίδα έχει σήμερα ένα μωρό για το μέλλον του; Έλα ντε! Να σπουδάσει; Αυτό θα το κάνει για... την προσωπική μόρφωση! Το πτυχίο πια δεν φέρνει λεφτά! Να ασχοληθεί με τον αθλητισμό; Χωρίς ντόπα θα μείνει ερασιτέχνης. Οπότε τι μένει; Ο καλλιτεχνικός χώρος! Κι αφού από ταλέντο ξεχειλίζουμε, ντουγρού σωρηδόν! Και μιας τα θέατρα είναι ακριβά, οι ταινίες λίγες και τα σίριαλ λιγόστεψαν, το ηθοποιηλίκι φέρνει λιγούρες... Άρα; Τι μένει; Το άσμα! Και δη το λαϊκόν ή ελαφρολαϊκόν ή ροκ. Που είναι και πιο εύκολο χωρίς πολλά ωδεία και τα ρέστα. Αυτά είναι για τους πειναλέους τους κουλτουριάρηδες της όπερας!

Άντε, γρήγορα το μικρόφωνο στο χέρι, και να ξεκινήσει η... προθέρμανση! Στην αρχή βέβαια, πριν το μικρόφωνο, με το τηλέφωνο του ντους! Κι όποιος... αντέξει! Κι όποιος διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, δηλαδή κορμί γυμνασμένο και μπάνικο, τότε έχει πολλές ελπίδες! Μην ξεχνάμε και την απαραίτητη εξαντλητική γυμναστική... Καλού κακού όμως να μην κάνετε μπάνιο τις ώρες κοινής ησυχίας, λυπηθείτε τους ένοικους της πολυκατοικίας σας ή τους γείτονες! Κρίμα είναι...!