Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ


Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα, και η Εκκλησία εορτάζει την αναστήλωση των εικόνων. Εντούτοις, η εικονομαχία σήμερα δεν έχει εκλείψει. Ειδικά στις «προοδευτικές» κοινωνίες είναι σε έξαρση. Μην ξεχνάμε πως «Εικόνα» δεν είναι μόνο η απεικόνιση κάποιου προσώπου σε κάποιο υλικό όπως το ξύλο ή το χαρτί. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι! Πλαστήκαμε από το Θεό κατ' εικόνα Του, δηλαδή μας έδωσε το νοερό, το αυτεξούσιο, το κυριαρχικό και το κοινωνικό στοιχείο. Αντί λοιπόν η σύγχρονη κοινωνία να δείξει το δέοντα σεβασμό στον άνθρωπο, αντιθέτως υποβαθμίζει την ύπαρξή του.

Σύγχρονοι εικονομάχοι λοιπόν, δεν είναι παρά όσοι υποστηρίζουν τη νομιμότητα της δολοφονίας ανθρώπων. Οι κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών που κάνουν πολέμους με πρόσχημα την... νομιμότητα ή την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν παύουν να αντιστρατεύονται την κατ' εικόνα Θεού ανθρώπινη φύση. Δεν είναι λίγες οι φορές που κτυπούν τον άμαχο πληθυσμό, είτε ως αντίποινα είτε ως εκφοβισμό των αντιπάλων τους.

Άλλοι εικονομάχοι είναι οι γυναίκες που αυτοβούλως κάνουν έκτρωση, με πρόσχημα την... ελευθερία στο σώμα τους! Σκοτώνουν ένα έμβρυο ελαφρά τη καρδία, αρνούμενες να αναλάβουν τις ευθύνες που έπονται της άνευ προφυλάξεως σεξουαλικής ηδονής. Αφού δεν επιθυμούν την εγκυμοσύνη αλλά και δεν παίρνουν και τις απαραίτητες προφυλάξεις, προτάσσουν το δικαίωμα που έχουν να ορίζουν το σώμα τους σκοτώνοντας μία ανυπεράσπιστη ύπαρξη. Χωρίς να σκεφτούν μάλιστα τις σοβαρές επιπτώσεις που επιφέρει στο σώμα τους η έκτρωση. Εδώ σαφώς σηκώνει μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει να κάνει μια γυναίκα έκτρωση όταν η εγκυμοσύνη προκύπτει από βιασμό. Με αυτήν την πτυχή θα ασχοληθώ στο μέλλον.

Άλλοι σύγχρονοι εικονομάχοι, είναι οι διεστραμμένοι που ασελγούν σε παιδιά προκαλώντας τους ανεπανόρθωτες ψυχικές βλάβες. Όλο και δυστυχώς αυξάνονται τελευταία οι περιπτώσεις της παιδικής πορνογραφίας. Αποκορύφωμα αυτής της διαστροφής ήταν φτιάξουν οι παιδόφιλοι και... πολιτικό κόμμα στην Ολλανδία!

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλούς άλλους σύγχρονους ειδωλολάτρες, αλλά ο χώρος μου είναι περιορισμένος. Από τη στιγμή που οι «σύγχρονες» κοινωνίες και τα οικονομικά συστήματα αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως άτομο ή ως ένα ξερό νούμερο, η άγρια εκμετάλλευση και η ασέλγεια στην εικόνα του Θεού δεν πρόκειται να παύσει. Ο άνθρωπος όμως δεν είναι άτομο, αλλά πρόσωπο. Οφείλουμε λοιπόν να του δείξουμε το δέοντα σεβασμό. Διότι αυτού του είδους η εικονομαχία είναι ολέθρια και αυτοκαταστροφική.