Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΤΗΣ... ΑΓΙΑΣ ΤΡΟΥΦΑΣ!

Τη διάβασα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και πραγματικά δείχνει ολίγον χιουμοριστική η παρακάτω είδηση, την οποία προτίμησα να τη δείξω στην έντυπη μορφή της:

Νοστιμότατη η τρούφα σε πάστες, τούρτες και λοιπές ζαχαροπλαστικές λιχουδιές και παχυντική ασφαλώς. Αλλά στο να φτάσει στο σημείο να... «αγιοποιηθεί» ε, τότε μάλλον ο Παπισμός μπέρδεψε την κοιλιά με το πνεύμα! Και δεν έχω παρά να θυμηθώ την φράση του Ιησού που είπε στους μαθητές «οὔπω νοεῖτε ὅτι πᾶν τὸ εἰσπορευόμενον εἰς τὸ στόμα εἰς τὴν κοιλίαν χωρεῖ καὶ εἰς ἀφεδρῶνα ἐκβάλλεται;» (Ματθ. 15, 17 =Ακόμη δεν καταλαβαίνετε ότι εκείνο που εισέρχεται στο στόμα, προχωρεί στην κοιλιά και απορρίπτεται στο αφοδευτήριο;) Αλήθεια, πως... μπορούν να αφήνουν την «αγία» τρούφα να εξέλθει του σώματος κατά την... αφόδευση;

Ωστόσο κάτι τέτοια παραστρατήματα, μόνο σοβαρότητα δεν δίνουν στην Ρωμ/λική Εκκλησία που μάλλον κλείνει το μάτι τόσο έντονα στο μάρκετινγκ, εις βάρος μάλιστα της αλήθειας του Ευαγγελίου. Μιας και δε μιλάμε εδώ για μια ευλογία κάποιου εδέσματος. Δηλαδή να ευλογήσει φερ' ειπείν την τρούφα που φέρνει έσοδα στους κατοίκους, οπότε εμμέσως η ευλογία να πάει στον κόπο των ανθρώπων για το προϊόν που παράγουν. Με την «αγιοποίηση» της τρούφας, ξεχνάνε αυτό που είπε στους μαθητές του ο Ιησούς όταν τον προέτρεψαν κάποια στιγμή να φάει:

ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· ἐγὼ βρῶσιν ἔχω φαγεῖν, ἣν ὑμεῖς οὐκ οἴδατε. (Ιωαν. 4,32)
ἐμὸν βρῶμά ἐστιν ἵνα ποιῶ τὸ θέλημα τοῦ πέμψαντός με καὶ τελειώσω αὐτοῦ τὸ ἔργον. (Ιωαν. 4,34)
...καὶ ὁ θερίζων μισθὸν λαμβάνει καὶ συνάγει καρπὸν εἰς ζωὴν αἰώνιον, ἵνα καὶ ὁ σπείρων ὁμοῦ χαίρῃ καὶ ὁ θερίζων. (4,36)
Εγώ έχω φάγητο να φάω, που σεις δεν το ξέρετε. Το δικό μου φαγητό είναι να πράξω το θέλημα του Πατέρα που με έστειλε και να το αποπερατώσω, δηλ. τη σωτηρία των ανθρώπων.
...Εκείνος που θερίζει τον πνευματικό αγρό, διότι συγκεντρώνει τον πνευματικό του καρπό, τους ανθρώπους, στην αιώνια ζωή. Και χαίρει αυτός που σπέρνει (ο Χριστός) μαζί με αυτόν που θερίζει.

Μάλλον θα χάθηκαν κάπου στη... μετάφραση! Άντε και μετά την τρούφα να βάλουν μπρος και στην τούρτα που συνοδεύει η τρούφα...