Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΓΙΟΚ!

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ» είναι το σύνθημα της ημέρας, καλό μας μήνα παρεμπιπτόντως, από τις ομάδες που επιδίδονται στην άρνηση να πληρώνουν διόδια, εισιτήρια, ΔΕΚΟ κλπ. Ε, λοιπόν να που αυτοί που τους εμπόδισαν σήμερα να πράξουν την «απειλή» τους αυτή, δεν είναι οι κυβερνώντες! Αλλά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ!
-Δεν πληρώνεις εισιτήριο εσύ, δεν σου παρέχω λεοφορεία, τρόλεϋ και ΜΕΤΡΟ, εγώ! Μία σου και μία μου, κύριε πολίτη που θες και να αντισταθείς!
Δεν είναι έτσι, θα μου πεις. Κι όμως, αν το δούμε καλύτερα, θα δούμε πως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα!

Άμα ήθελαν να κάνουν ουσιαστική απεργεία οι κύριοι των ΜΜΜ, θα έπρεπε να κινήσουν τα οχήματα απενεργοποιώντας τα ακυρωτικά μηχανάκια, μεταφέροντας δωρεάν τους πολίτες. Με τον εργοδότη τους το κράτος υποτίθεται πως έχουν διαφορές και όχι με τον κοσμάκη. Εντούτοις, τον κόσμο ταλαιπωρούν! Ναι τον κόσμο που προπληρώνει τη μεταφορά του αγοράζοντας κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Δεν τολμούν (γιατί ουσιαστικά δεν θέλουν) να βαρέσουν το γάιδαρο και χτυπούν το σαμάρι!

Από την άλλη, οι πολίτες αντιδρώντας στις ανεξέλεγκτες και αυθαίρετες αυξήσεις που βάζει η κυβέρνηση, άρχισαν να συσπειρώνονται σε κινήσεις τύπου «δεν πληρώνω». Δεν είναι ευκαιριακοί τσαμπατζήδες αλλά λένε έτσι όχι στις αυξήσεις. Το κακό όμως είναι, πως δεν το κάνουν κάτω από την κομματική καθοδήγηση... Κάτι που τρομάζει τα κόμματα, τα οποία καπηλεύονται τις όποιες «αντιδράσεις» στο... σύστημα!

Όταν τα κόμματα δεν έχουν οφέλη από την αντίδραση του πολίτη, τότε στρέφονται εναντίον του. Βάζουν τα κομματόσκυλα που διοικούν τα συνδικάτα να χτυπήσουν αλύπητα τον κόσμο. Τι τους νοιάζει αν ο άλλος δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του ελλείψῃ συγκοινωνίας; Τι τους νοιάζει αν του άλλου δεν του περισσεύουν να πάρει ταξί; Σάματι, οι ίδιοι θα χάσουν το μεροκάματο; Ας είναι καλά η επιδότηση των κομμάτων από τον κρατικό κορβανά, για την οποία κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για να κοπεί! Πιστεύει κανείς πως οι κομματικοί συνδικαλιστές που χειραγωγούν τους απεργούς /εργαζόμενους θα μείνουν ποτέ άνεργοι; Το κόμμα να 'νε καλά...

Η κίνηση «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» έχει αρχίζει από πιο πριν. Από την κίνηση «ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ»! Κάτι που οφείλουν να το εισπράξουν τα κόμματα που ευθύνονται για τις αυξήσεις αλλά και για την ταλαιπωρία. από 'κει και πέρα, ας μάθουν κάποιοι πως αν τα βάζουν με αυτούς που δεν έχουν ευθύνη, τότε δεν χάνουν μόνο το δίκιο τους...