Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΜΕ... ΞΕΠΑΓΙΑΣΜΑ!

Τι σου είναι αυτοί οι επιστήμονες, ε; Στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ανακάλυψαν έναν νέο εχθρό: Την θέρμανση του σπιτιού! Την επαρκή θέρμανση, δηλαδή το χειμώνα, αφού το καλοκαίρι δουλεύουν τα κλιματιστικά προς την παραγωγή δροσιάς. Να τι διαβάζω λοιπόν στο ΒΗΜΑ (κλικ εδώ):

Τα ζεστά σπίτια τον χειμώνα όπου λειτουργεί το καλοριφέρ στο... φουλ συντελούν στην «επιδημία» της παχυσαρκίας! Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του University College στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους οποίους η θαλπωρή των κλειστών χώρων μπορεί να μας αρέσει αλλά δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες .
Οι επιστήμονες από το Λονδίνο αναφέρουν ότι στον ανεπτυγμένο κόσμο η μέση εσωτερική θερμοκρασία των διαφορετικών χώρων συνεχώς ανεβαίνει. Με δεδομένο μάλιστα ότι περνούμε πλέον όλο και περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους, είτε εργαζόμενοι σε ένα γραφείο, είτε μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, ο συνδυασμός ζέστης και ακινησίας μάς κάνει να χάνουμε τη μάχη με τη ζυγαριά.
Όπως σημειώνουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Οbesity Reviews», όταν το σώμα είναι συνεχώς ζεστό δεν μετατρέπει τον «καφέ» λιπώδη ιστό σε ενέργεια. Το αποκαλούμενο «καφέ» λίπος αποτελεί μια μορφή λίπους του οργανισμού που όταν ενεργοποιηθεί εξαιτίας χαμηλής θερμοκρασίας καίει θερμίδες πολύ ταχύτερα από το λίπος του οργανισμού που όλοι γνωρίζουμε και το οποίο έχει λευκο-κίτρινο χρώμα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τη συγκεκριμένη μορφή λίπους διέθεταν μόνο τα βρέφη, ωστόσο πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι υπάρχει και στους ενηλίκους.

Ο συνδυασμός ακινησίας και ζέστης, λοιπόν είναι υπέρ του λίπους, που εύκολα το παίρνουμε και δύσκολα το χάνουμε! Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η άποψη. Η ακινησία ούτως ή άλλως δεν επιφέρει καύσεις. Αλλά η ζέστη... και μάλιστα χειμωνιάτικα; Εδώ όμως εγείρεται η εξής απορία. Αφού με τη ζέστη δεν κάνουμε καύσεις, τότε γιατί στα ινστιτούτα καλονής ταλαιπωρούν τις υπέρβαρες κυρίες (γεματούλες έστω, για όσες πρόλαβαν να... θιχτούν) βάζοντας τις στη σάουνα; Έλα μου ντε! Δηλαδή με το... ιδρωκόπημα δεν χάνεται βάρος;

Αλλά ας δεχτώ πως η σάουνα πια, θα θεωρηθεί ξεπερασμένη τεχνολογία. Άμα λοιπόν κλείσουμε το καλοριφέρ, ή τη σόμπα, και κάτσουμε ενώπιον της τηλεοράσεως ή του υπολογιστή με το κρύο να είναι τσουχτερό, τότε τι θα συμβεί; Θα αδυνατίσουμε, σε συνδυασμό με κάποια δίαιτα; Ή θα μας αυξηθεί η όρεξη μιας και ο οργανισμός θα αρχίσει να ζητά έντονα τη μασαμπούκα για να έχει να καίει; Άντε μετά να αντισταθείς...

Αλλά πάλι, έχει και τα θετικά της η παραπάνω έρευνα. Την οικονομία ασφαλώς! Ίσως γι' αυτό η κυβέρνηση να αύξησε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και του ρεύματος. Για να μας... βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας! Ας της καταλογίσουμε «αγαθές προθέσεις» λοιπόν! Για φανταστείτε όμως, οικονομία από τη θέρμανση από τη μια, οικονομία στο φαγητό από την άλλη λόγῳ δίαιτας... Χμ! Αυτό σημαίνει περισσότερα λεφτά στην τσέπη; Οπότε θα αντέξουμε την κρίση!

Θα μου πεις, καλά ρε φίλε, κι όσοι είναι ήδη αδύνατοι, γιατί να κλείσουν τη θέρμανση; Η απάντηση είναι προφανέστατη: Για να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους και μην παχύνουν στο μέλλον! Κι όποιος βρε αδελφέ, δεν αντέχει το κρύο, ας φορέσει κανένα ρούχο παραπάνω. Μη τα φάει η ναφθαλίνη... Πάντως για αρχή, προτείνω το κλείσιμο του... θερμοσίφωνα! Ένα κρύο μπάνιο χειμωνιάτικα είναι ότι πρέπει για να κάψουμε λίγο λίπος!

Και στο τέλος θα αρπάξουμε κανένα κρυολόγημα (στην καλύτερη περίπτωση) και θα τα ακουμπίσουμε τα ωραία μας ευρουλάκια στα φάρμακα. Ούπς! Και τα φαρμακεία κάνουν απεργία αυτόν τον καιρό! Οπότε μάλλον θα περιοριστούμε στη δίαιτα προς ώρας και βλέπουμε!