Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΩΧ! ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ... ΕΠΙΠΕΔΟ!!!

Η κλεψιά θέλει κουλτούρα, και δη η μεγάλη κλεψιά. Τουλάχιστον αυτό συμπεράνω από το ΒΗΜΑ (16/01/2011 κλικ εδώ) που μας πληροφορεί τι διαβάζουν οι πολιτικοί μας (όταν κάνουν προφανώς διάλειμμα από τις λαμογιές τους). Γράφει λοιπόν για 25 βουλευτές απ' όλες τις παρατάξεις που ρωτήθηκαν ότι:

Η λογοτεχνία έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους. Ακολουθούν η Ιστορία, η φιλοσοφία, το πολιτικό δοκίμιο και η οικονομία. Ο «Μικρός Ηρως» είναι το ανάγνωσμα που αγάπησαν παιδιά πολιτικοί όλων των παρατάξεωντον αναφέρουν οι δέκα από τους 25. Ακολουθούν η εργογραφία της Πηνελόπης Δέλτα, ο «Αστερίξ», τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα» και τα έργα του Ιουλίου Βερν.

Αυτό θα πει επίπεδο! Όταν κλέβεις υπέρογκα ποσά, δεν μπορείς να είσαι στο επίπεδο ενός πορτοφολά που άντε να έχει βγάλει το γυμνάσιο με το ζόρι... Χρειάζεται να έχεις εκλεπτυσμένο το αναγνωστικό σου ενδιαφέρον! Για να δείχνεις ότι διαφέρεις από τις μάζες... !
Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο τι διαβάζει ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Πάγκαλος, όταν δεν τρώει από το δημόσιο κορβανά: Τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, του Ιουλίου Βερν και τα διηγήματα του Α. Παπαδιαμάντη. Ειδικά δε, το έργο του Γρ. Ξενόπουλου «Ο μπέμπης αρχιλήσταρχος»!!! Ναι, έχει μείνει ακόμα στην παιδική λογοτεχνία! Που να βρει χρόνο για κάτι περισσότερο, αφού τώρα προτιμά την υλική τροφή από την πνευματική. Βέβαια ούτε η Π. Δέλτα, ούτε ο Ι. Βερν, ούτε ο Α. Παπαδιαμάντης τον ωφέλησαν, αφού δεν γράφουν για υποψήφιους κομπιναδόρους. Αλλά ο τίτλος «Ο μπέμπης αρχιλήσταρχος» πρέπει να του έγινε έμμονη ιδέα από τότε που ήταν μικρός! Αν μη τι άλλο, κατάφερε να μοιάσει στον παιδικό του ήρωα, δυστυχώς για εμάς!

Υ.Γ. Μάλλον οι απαντήσεις των 25 βουλευτών, έγιναν εκ του προχείρου και μόνο για να δείξουν δήθεν πως έχουν και πνευματικά ενδιαφέροντα εκτός από την 'κονόμα!